Hoe het begon

Het aftellen is begonnen! De eerste week van oktober gaan wij onze langverwachte reis maken. Hoe de reis eruit gaat zien en hoe wij tot het idee zijn gekomen lees je hier:

In 2018 is het idee ontstaan om ooit een wereldreis te gaan maken. We zaten op een camping in Frankrijk onder het genot van een rood wijntje en een kaasje en keken naar een zelfgebouwde camper. Dit zag er zo idyllisch uit dat we elkaar een belofte maakte; Ooit rijden we weg uit Nederland, verkopen we al onze bezittingen, en gaan we op avontuur in unieke delen van de wereld.

Frankrijk 2018

In 2019 studeerde Sibby af in de richting tourism destination management met een scriptie over Iran. Hier ontstond onze fascinatie voor Iran en eigenlijk ook de rest van het Midden-Oosten. Omdat we bijna niemand kennen die in het Midden-Oosten is geweest en we hier alleen maar goede verhalen over lezen op internet, groeide onze interesse. De grote wens is om landen zoals Georgië, Iran, Oezbekistan, Azerbeidzjan, Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan te bezoeken. Hoe langer we erover nadenken hoe groter we de reis maken. Op een gegeven moment besluiten we dat we ook naar Mongolië en China willen. Zo ontstaat het idee om van Nederland naar China te gaan rijden.

De reis

Twee jaar gaan voorbij waarin we om de zoveel tijd de reis bespreken. We overwegen verschillende vervoermiddelen en kiezen uiteindelijk voor een camper. Het doel van de reis is ultieme vrijheid en avontuur ervaren. Wij denken dat een camper hier het meest geschikt voor is. Vanwege de kosten en de mogelijkheid om de camper naar eigen wens te maken, besluiten we om zelf een bus om te bouwen tot camper.

Onze eerste bus

In 2021 werkt Wietze een half jaar als architect. Al snel blijkt dat hele dagen achter de computer en het werk zelf niet uitdagend en leuk genoeg is. We besluiten een bus te kopen en Wietze stopt met zijn werk om fulltime aan de ombouw te werken. Ondanks we de bus ombouwen op een openbare parkeerplaats en ons huis vol met spullen staat, bevalt het super goed. Tijdens de ombouw krijgen we veel complimenten van omstanders en halverwege de ombouw merken we dat zelfgebouwde campers extreem populair geworden zijn. De vraag naar campers was al enorm gestegen in corona tijd, maar ook de shift van fabriekscampers naar campers met een hippe en frisse uitstraling hielp hierbij. We besluiten de camper te verkopen waarnaar Wietze begint aan camper nummer 2.

Huis = werkplaats

Maar wanneer zouden we dan aan die reis beginnen? Na een grote rekensom kwamen we uit op oktober 2022. Dan hadden we 1,5 jaar om ernaartoe te werken. Wietze had ondertussen de smaak te pakken en huurde een loods waar hij busjes kon ombouwen tot campers. Het ging als een trein en drie campers later begonnen we aan de grote vraag naar op maat gemaakte campers. Na nog eens twee campers volledig op maat te maken was het dan eindelijk tijd om aan onze eigen camper te beginnen!

Onze bus!

Met nog een kleine twee maanden tot ons vertrek, zijn we druk bezig met de ombouw. Ook hebben we onze huur opgezegd, Sibby haar werk opgezegd en zijn we onze inboedel aan het verkopen. Na lang wachten en hard werken, gaat het dan eindelijk gebeuren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s