Kerst in Griekenland

We komen rond 14:00 uur aan op onze bestemming. We staan aan de haven van Nauplion op het schiereiland Peloponnesos in Griekenland. Vanuit onze camper hebben we een prachtig uitzicht over de haven en de stad. En we staan niet alleen maar worden vergezeld door vijf andere campers waarvan 3 uit Duitsland, 1 Franse en 1 uit de UK.

Zoals altijd doen we eerst een rondje door de stad. En op een of andere manier zijn we altijd tussen 14 en 17 uur in de stad wanneer alles gesloten is. Maar vandaag is het anders want het is 24 december en elke boom of struik is gevuld met lampjes en de stad is volledig in de kerstsferen. Iedereen is eropuit en de terrassen zijn gevuld. Ook wij kunnen het niet laten om neer te strijken. En wat alleen een drankje moest zijn, wordt al snel een heel buffet. We genieten van de Griekse keuken en rollen om 17 uur naar huis. Dan zijn we toch wel erg moe en besluiten een dutje te doen. Als we wakker worden hebben we eigenlijk nog steeds geen honger en eten daarom alleen het toetje (crème brûlée met aardbeien) op. Om 22 uur besluiten we we naar een kerk te lopen om te kijken of er een nachtmis is. Maar na 3 gesloten kerken en 7km verder besluiten we lekker te gaan slapen.

Eerste Kerstdag beginnen we met een uitgebreid ontbijt. De schuifdeur kan al open want de zon schijnt volop en het wordt vandaag 21 graden! Dus we klappen al gauw de stoeltjes uit en gaan buiten zitten. We zien dat onze camper buren ook genieten van het zonnetje en omdat het kerst is besluit Sib stroopwafels uit te delen. Een Duitse man die alleen en permanent in zijn camper woont vindt het erg leuk en we maken een praatje. We hebben het over hoe vriendelijk en behulpzaam de Grieken zijn. Maar de Grieken doen ook iets wat ons beide is opgevallen en wat we nog niet snappen. We hebben al meerdere keren aan de kust gestaan op een parkeerplaats en dan zie je de hele dag auto’s komen en gaan. In de auto’s zit meestal één iemand die dan ongeveer één minuut stil gaat staan met uitzicht over de zee en vervolgens weer wegrijdt. Alleen bij zonsondergang komen ze met zijn tweeën en blijven ze wat langer staan. Wat ze dan doen is ons wel duidelijk.

Aan het eind van de ochtend besluiten we een wandeling te maken. Er is een prachtig pad met aan de ene kant de zee en aan de andere een rots gevuld met cactussen. We hebben t-shirts aan en op het laatste moment besloten toch een lange broek aan te doen ipv een korte. Dat is maar goed ook want anders waren we helemaal Jan de toerist. De Grieken hebben namelijk gewoon dikke truien en winterjassen aan. We zijn al een keer eerder raar aangekeken toen we korte broeken aanhadden. Zij snappen ons niet en wij hen niet. Hoe hou je het vol met die dikke winter kleding? We hebben het dan ook een keer gevraagd aan een meneer die zelfs een sjaal om had. Hij vindt het koud en zei dat hij anders ziek wordt. Ze vinden 20 graden dus koud. Nederlanders dragen misschien ook wel erg snel een korte broek. Er is niet voor niets de website: www.kanikeenkortebroekaan.nl.

We maken de wandeling af, zetten de stoeltjes buiten en proosten op een onvergetelijke kerst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s